Profile decorative

Renovarea aduce cu sine bătai de cap tuturor, motiv pentru care toți ne-am dori să se termine destul de repede și să nu pierdem timp cu detalii ce ne prelungesc perioada de stres și drumuri. Astfel, momentul în care finisajele se apropie de final, singurul lucru ce ni-l dorim e să ne mutăm cât mai repede sau să ne vedem casa curată și pusă la punct. În privința alegerii materialelor pentru finisaje sau a design-ului, internetul e de mare ajutor, oferind multe surse de inspirație pentru cei ce vor să obțină de la spațiul lor un loc frumos, armonios și rafinat. Astăzi vom vorbi despre cum îți vin în ajutor profilele decorative pentru a trece casa ta la nivelul următor.

Gaudi Decor – profile decorative din poliuretan

E posibil ca majoritatea dintre noi să ne amintim de rozetele din ipsos de pe tavan sau de profilele ce mascheaza galeriile de la perdea văzute cu ceva ani în urmă prin majoritatea caselor. Totuși, istoria lor nu începe doar în ultimii ani, ci sunt elemente de decor folosite inca din antichitate, de greci și romani. Cele din materiale naturale cum e marmura, ipsosul sau lemnul sunt din ce în ce mai costisitoare, motiv pentru care în prezent le putem găsi din materiale mult mai accesibile: polistiren, duropolimer sau poliuretan. În plus, ele nu sunt doar un mod de a decora o casa în stil clasic, existând zeci de modele, de la cele mai simple pentru stiluri minimaliste, contemporane, pana la modele florale, încărcate, pline de detalii.

Gaudi Decor – amenajare moderna cu profile decorative din poliuretan
Gaudi Decor – rozete tavan poliuretan si profile decorative
Gaudi Decor – mascare galerie cu profil din poliuretan

Pe lângă avantajele ce le oferă la nivel de aspect și design, ele sunt extrem de utile fiind folosite pentru a masca unele imperfecțiuni ale pereților sau pentru a defini proportiile unei camere.

Profilele sunt de diferite feluri: cornișe, brâuri, plinte, rozete, coloane, pilaștri, ornamente. Se pot folosi atât pentru interior, cât și pentru exterior. Ele sunt extrem de versatile, comercializându-se în baghete de diferite lungimi, cea mai intalnita fiind lungimea de 2 m. Din ele se pot realiza ancadramente, rame de tablouri, chenare decorative și altele. Se pot vopsi într-o culoare de contrast sau în nuanța peretelui.

            In magazinul nostru din Baia Mare comercializam o mare gama de profile decorative din poliuretan si polistiren de la producatori precum Gaudi Decor, NMC sau Cezar, va asteptam cu mostre de profile si cataloage pentru a va gasi inspiratia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *